Tuinorde

Locatie

Opdrachtgever

Datum ontwerp

December 2009

In samenwerking met

Handelscentrum Soeting, Joure

Het buitenleven; het recreƫren en relaxen, in eigen tuin wordt steeds populairder. Onze tuin vormt daarmee een essentieel onderdeel van onze leefruimte. Of het nu gaat om een gastenverblijf, een boothuis of een kippenhok, ons persoonlijke wensenlijstje speelt daarbij een grote rol.

Maar hoe zorgen we er voor dat onze tuin en daarmee onze leefomgeving niet te veel verrommelt. Want het probleem is vaak dat elke activiteit weer om een specifieke bergruimte vraagt en dat de (bouw) markt daar niet altijd het specifieke antwoord op heeft. En de stap naar een architect is voor alleen maar een tuinhuis vaak als heel erg groot ervaren. Om een oplossing te bieden voor dit probleem heeft NRJ architectuur in samenwerking met handelscentrum Soeting, Tuinorde ontwikkeld.

Tuinorde is een door u zelf samen te stellen multifunctioneel tuinhuis – garage, atelier, houtopslag, etc. – welke past binnen een architectonisch kader.
Door zijn bescheiden verschijningsvorm vormt Tuinorde een tegenhanger van zijn natuurlijke vaak chaotische, zoals een tuin ook oorspronkelijk bedoelt is, omgeving en straalt daarmee een zekere rust uit. En door de grenzen op te zoeken ten aanzien van maximale afmetingen die gelden binnen de bouwverordening worden tevens lange vergunningsprocedures zoveel mogelijk vermeden.